Rijbewijs A - Lichte en zware klasse motorrijders. 

 

Je kunt je motorrijbewijs halen op een motor in de lichte A1 of in de midden A2 of in de zware A categorie. Als je jonger bent dan 24 jaar ben je verplicht te beginnen met een lichte motor A1 (125 cc en max. 11 KW)  je mag de eerste twee jaar na het behalen van je rijbewijs ook alleen op een lichte motor rijden. Na twee jaar mag je dan op een zwaardere motor overstappen. A2. Een motor tussen de 25 en 35 kw. Je moet dan wel een praktijk examen afleggen voor deze categorie. Weer 2 jaar later kun je dan op een motor rijden met onbeperkt vermogen. Maar ook hier moet je een praktijk examen voor afleggen. Ben je 24 jaar of ouder dan mag je meteen op een motor met onbegrenst vermogen en sla je de A1 en A2 categorie over. 

Vanaf 1 Januari 2014 kun je als je 20 jaar bent je rijbewijs halen op de klasse A 2 ( tussen 20 en 35 kw)

Onze motor rijlessen starten vanuit onze vestiging in Pijnacker. Hier kunt zich gemakkelijk omkleden en na afloop met een drankje de les nabespreken. Uiteraard kunt u hier gratis parkeren en ook met het openbaar vervoer zijn wij makkelijk te bereiken.

Het theoriecertificaat.

 

Als je motorrijles wilt gaan volgen moet je eerst in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de motor (categorie A), of van een geldig rijbewijs B. Op de dag van je examen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat A. Het benodigde les materiaal is bij onze rijschool uit voorraad leverbaar.  

De Motorkleding. 

 

Wij hebben voor onze cursisten, die dit zelf nog niet bezitten, de beschikking over veilige en droge motorkleding, helmen en handschoenen. Deze mag je  gebruiken tijdens de lessen en het examen. 

De Praktijklessen. 

 

Voor de praktijklessen hebben we uiteraard de beschikking over motoren in de lichte en in de zware categorie. Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteed aan de voertuigbeheersing. Zo krijg je een aantal bijzondere verrichtingen aangeleerd, die ertoe bijdragen dat je perfect één wordt met de motor. 

 

Examen. 

 

Het praktijk examen bestaat uit twee gedeeltes. Deel 1 is voertuigbeheersing en deel 2 is verkeersdeelneming. Voertuigbeheersing moet met een voldoende afgelegd worden voordat men examen kan doen voor verkeersdeelneming. Het zijn twee afzonderlijke examens. 

Tijdens het examen voertuigbeheersing moet de kandidaat 7 van de 12 bijzondere verrichtingen uitvoeren. 

Je mag elke oefening eenmaal overdoen bij negatief resultaat. Om te slagen moet de kandidaat in totaal 5 verschillende bijzondere verrichtingen succesvol afronden. De voertuigbeheersing wordt je eigen gemaakt op een oefenterrein waar ook het examen zal plaats vinden. 

 

 

**Motor Onbeperkt Pakket**

- Theorie leerstof
- Theorie dagcursussen
- Onbeperkt aantal lessen
- Praktijkexamens AVB + AVD
- Eigen verklaring
- Leen Motor kleding
 
Kortom een totaalpakket zonder bijkomende kosten of tijdsdruk.
U kunt dit pakket zowel gebruiken voor de A1 ,A2 en A klasse
 
Nu voor € 1.899,-

 

Contact

Verkeersschool Aalbregt Dublinstraat 24, 2713HS Zoetermeer Telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.30 en op zaterdag van 08.30 uur tot 15.00 uur.
Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met uw eigen instructeur

KVK: 61421057
CBR: 2714X7
info@verkeersschool-aalbregt.nl